Sunday, November 20, 2005

Neo-tech

Neo-tech on filosoofia, millest ei teata palju. Ometigi on seal päris mõistlikke argumente. Selgelt vastandub see filosoofia igasugusele müstitsismile (religioon, spiritism), mis on vaid võimustruktuuride tööriist. Mingil määral sarnaneb neo-tech eksistentsialismiga kuid läbiv teema on nn. produktiivse ja reaalsuses elav inimene. Hea on produktiivne inimene, tänu kellele on arenenud tsivilisatsioon senisele astmele ning kes toodab püsiväärtusi. Religioon ainult pidurdab inimese arengut, müstifitseerides seda mida pole olemas, luues olematuid väärtusi.
Inimene on ja jääb üksi, pole olemas autoriteete (need tekitavad ennast ise ja on olemas ainult tänu kergemeelsete ja väheproduktiivsete inimeste toetajaskonnale). Õige pole ei kapitalism ega sotsialism vaid vaba konkurents.
Neo-Tech sarnaneb Krishnamurti õpetusele. Suremine kui selline on neo-techi järgi kõigest kahjulike elukommete tagajärg - on võimalik bioloogiline surematus (mis teoreetiliselt on juba eksisteerimas teatud kujul kasvajate puhul, rakkude juurdeproduktsioon on ainult kontrolli alla vaja saada ning siit tuleme jälle ringiga selle elu ja surma tsükli juurde, sest kontroll tähendab osade rakkude surma).
Pole olemas mitte midagi raskemat kui tunnistada endale, et tänaseid,homseid ja ülehomseid toimetusi ei tee ära jumal taevas vaid sina ise ning, et kõikide oma tegude eest vastutad sina ja ainult sina üksi. Ja kui sa sured siis jääb sust järgi ainult lagunev keha.

No comments:

Post a Comment