Sunday, November 8, 2009

Discussion

Don't bother carrying forward a discussion if it is generating more heat than light.

Sunday, August 16, 2009

Bolt 9.58!

Usain Bolt Berliinis 9.58! Kuhu veel edasi?

Monday, August 3, 2009

"Opositsioonis olles on su ainus mure see, mida sa järgmisena ütled, valitsuses peavad lisanduma ka teod."
Tony Blair

Käib minu arust kenasti keskerakonna poliitika kohta, kes on viimased aastad ilkunud valitsuse kallal, tõsi küll, nad eriti ei muretse oma väljaütlemiste pärast.

Wednesday, July 15, 2009

Zhuangzi and Huizi

Zhuangzi and Huizi were strolling along the dam of the Hao Waterfall when Zhuangzi said, "See how the minnows come out and dart around where they please! That's what fish really enjoy!"
Huizi said, "You're not a fish — how do you know what fish enjoy?"
Zhuangzi said, "You're not me, so how do you know I don't know what fish enjoy?"
Huizi said, "I'm not you, so I certainly don't know what you know. On the other hand, you're certainly not a fish — so that still proves you don't know what fish enjoy!"
Zhuangzi said, "Let's go back to your original question, please. You asked me how I know what fish enjoy — so you already knew I knew it when you asked the question. I know it by standing here beside the Hao." (17, tr. Watson 1968:188-9)

Wednesday, June 10, 2009

Riigikogu istungi puhul

Riigikogu liikmed ilmselt küll täna öösel eriti kuud ei näe aga selline luuletus siis:

Loojuv kuu on kaame,
keset laante surmavaikseid raame.
Öövaim puhkab udulademeis,
tähed taevaseinas, tummas leinas,
vilguvad kui lambid kabelis.

Ridamisi nagu kari tonte,
möödub musta surmatoredust-
see on summ, mis saadab inimkonte,
keset kalmuööde koledust.

Thursday, June 4, 2009

Pariisi momendid

2 .mai 2009 Pariis

Montparnasse'il on kohvik nimega Closerie de Lilas, klaveribaar, restoran, kohvik - aastast 1847. Siin istusid aeg-ajalt Hemingway ja Picasso kuid ka vana kommunist Lenin käis siin.
Laes tiirlesid hääletult ventilaatorid ja kõrvallauas ajasid juttu kaks vanahärrat, nurgas pukil luges ajalehte üks lõunapausil viibija, üks isa võttis oma magava lapse sülle ja maksis arve leti ääres. Klaveril improviseeris pianist ning restorani ilmus luksuslikku pensionipõlve nautiv paarike. Selline kohake oli.

Wednesday, June 3, 2009

Mozart manuscripts

1987 - $ 4,39 millions for Mozart manuscripts of nine symphonies. According to Yale experts today's price would be 10 or more millions. 2007 just a few pages were sold for extraordinary 110, 900 £.
It is a good business indeed.
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing"
Edmund Burke

Eel-e-hääletus tehtud, kõigile passiivsetele - valima!

Saturday, May 30, 2009

Grahami illusioon

Andke rahvale tsirkust ja leiba ja Billy Graham andis seda. Tasuta, sest SMS laenudest piinatud inimesed ei olekski piletit osta jõudnud.
Olen huvipärast vahel jälginud ühe teise talk-religious-stand-up-self-made-comic-show mehe Joel Osteeni tegemisi Life TV-s, päris geniaalne peab ütlema, hoopis teine tase, Graham ja Vain on nende vendadega võrreldes täielikud kokutajad. Ma ei mäleta kahjuks hetkel ühe teise "usumehe", endise vangi ja vägistaja nime, kes ka tervetele linnahallidele usumöla ajas, pärast selgus, et ta oli taaskord kedagi vägistanud aga noh...juhtub ka Vatikanis. Veel toredam on, et Graham levitab Eesti kohta täielikku laimu, just nagu teine vene agent Amnesty. Head teed neile põrgusse minemisel!

Monday, May 25, 2009

"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one."
Albert Einstein (1879 - 1955)

1984

S. Brzezinski: "Its easier to kill a million people...than it is to control them".
No problem, there is an effective solution to control people - fear. And the fear today is made by using media, good example is most recently a swine flu paranoia or CDC H1N1 Flu. All this is actually far from pandemic proportions but to make people believe it is easy, people don't control facts, don't read books, don't think themselves because they are so lazy or too dumb. Like lambs.
Propaganda, false information, repeating lies over and over again using all the major news channels and newspapers, these are the key elements of today's politics. Same pattern is used everywhere by governments, to create fear to control people.
So there is no need to kill people, they obey because they are too afraid or they kill themselves and bring others with them.

Wednesday, May 13, 2009

Q: How many Masons does it take to unscrew a light bulb?
A: It's a secret!

Saturday, March 14, 2009

Bernardid, Amway ja ajupesu

Huvitav on see, et hiljuti arreteeritud Bernard Madoffil oli kunagi nimekaim ning ka kolleeg, kes samuti korraldas oma aja suurima petuskeemi, nimelt Bernard Cornfield. Niinimetatud kiirelt rikkaks skeeme on mullegi tutvustatud kohalikke pisi-Bernardite poolt ja neid tekib üha juurde, eriti majanduskriisi ajal. Viimati viibisin Amway koosolekul, kus mulle tutvustati raamatut Vaene isa ja rikas isa, raisati tund aega mu elust ja tutvustati skeemi, mille kohaselt ma pean sisuliselt iga kuu pappi välja köhima, et üldse süsteemis sees olla. Samuti sain teada, et ainult Amway skeemi kasutades olen ma aktiivne ettevõtja, palgatöötaja on molluski arengutasemel indiviidid, mis siis, et vastupidiselt skeemile saan ma iga kuu pappi hoopis kõrvale panna, mitte ei pea seda välja käima.
Kunagi tutvustati mulle ka Golden toodete imepärast müügimaailma, sinna rääkis mind ära üks klassivend. Tema käib nüüd ringi piibel näpus ja pilk kauguses, ka see on omaette müügitöö tulemus, ainult et teiste müügimeeste poolt. Skeemid nii siin kui seal, vahet pole kas tegemist on toodete või religiooni müügiga. Mäletan, et läksin kord ka koos ühe tüdrukuga nn. korter-kirikusse teenistusele, tõstsin käe ja ütlesin Halleluuja ja rohkem ma sinna ei läinud, selline koomiline hetk elust. Nüüd olen seda korter-kirikuõpetaja-self-made-stand-up comic-show man'i vahel Life TV-s rääkimas näinud. Talle on iseloomulik sõna Aamen hääldamine amenn. Samas religioon ongi äri tänapäeval, parim näide Joel Osteen, miljonärist jutlustaja, kelle jutlused ei erine millegipoolest Peep Vainu omadest. Inimestel on vaja lootust ja seda tuleb müüa, nn motivational speakeritel on praegu head ajad. Üks müüdumatest business-oriented raamatutest on ka kurikuulus Dale Carnegie "How to make friends and....jne
Müügist veel, aktiivne äri ikkagi - kunagi olin ka Infowebi müügiesindaja, "tööd" tegin vist ainult ühe päeva, koolitus aga kestis 7 päeva, kus mingid nahkjopedes jõmmid seletasid kui hea nende firma on ja miks ikkagi firmaomanik peab maksma, et inf. mida niikuinii internetist kätte saab veel lisaks nende andmebaasis peab olema. Aga hoidkem ikka silmad lahti nii pisi Bernardite, mustlastest ennustajate, prohvetite ja Ostap Benderite eest. Mina ise ei kahetse ühtegi neist lõbusatest kogemustest, hea meenutada aga mõni võibki jääda hammasrataste vahele ja siis peavad terve mõistusega inimesed teda sealt välja aitama hakkama.